fredag 29 juli 2011

Utan djur så dör jag! - en bok för alla som ÄLSKAR djur

Så är det Utan djur så dör Tilda.
Hon bara älskar alla djur, stora som små, spindlar som hästar. Hon har en hel drös med djur hemma, mest kaniner, de har oerhört lätt för att bli fler och fler....  Tildas kaniner är stora som absolut inte är bra på att kela eller på att gå i sele. Då lägger de sig platta på marken som pannkakor.. Men nästa kanin ska bli bästa kelkaninen, värsta hoppkaninen och säkert världsberömd.
Tilda har inte bara kaniner utan också en shettishäst, ett akvarium med massor av guppyer, zebrafinkar som inte är tama och gubbhunden Rocky.
Kan man ha det bättre när man är djurälskare?
Men allt är inte bara djur utan kompisar också. Bästa bästa kompisen Thea börjar plötsligt vara med poppistjejen i klassen, Elin. Helt plötsligt bara. Vad gör man då? Och hur känns det? Jo det känns hemskt och urjobbigt, i synnerhet när Thea ljuger och inte säger som det är.
Det här en toppenbra bok, man gillar verkligen Tilda och alla hennes knepiga kaniner, som bara blir fler och fler när Tildas och Theas kaniner träffas!
Jobbigt kan det vara både med kompisar, djuren och storasystern Moa. Fast ibland så är allting bra ändå när man ligger på höskullen och pratar och skrattar.
Läs den och alla Tildas underbara listor, på allt som är viktigt i livet.
/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar