fredag 6 juli 2012

Sjutton år och skitsnygg - en superbra bok!

Jag heter
Felix
Jag är sjutton
år
och skitsnygg.

Så skriver Felix om sina framtidsplaner när han ska skriva en uppsats om sig själv och sin framtid. Han gillar att chockera särskilt sina lärare, att få de att "bli helt vansinniga". Det kan vara att lämna in blankt eller skriva snuskiga saker i marginalen på provet.

Men den här sommaren ska han bara var sjutton år och skitsnygg. Det har han bestämt.

Tyvärr blir det inte så lätt som han hade tänkt sig, när han kommer tillbaka till gänget efter två veckor i Grekland. Brun och ursnygg skulle han vara och gänget skulle bara längta efter att få höra om Grekland, hur perfekt och superbra det hade varit där.
Men inte ens Alexa, Felix tjej är intresserad.
Gänget väntar på någon annan, att någon speciell person ska dyka upp på stranden. På vem, det vill de inte berätta för Felix, det är bara rastlös väntan. Ska han komma?

Den tredje kvällen på stranden kommer han de väntat på, Zäta. Långsamt kommer han släntrande från skogen iklädd solglassögon fast det är molnigt. Likadan jacka som Felix fast i svart, Felix inser att han valde fel färg, svart är definitivt snyggare, mycket snyggare.  Felix kan glömma att vara skitsnygg här kommer en mycket coolare, mer spännande och framförallt mystisk.
Felix snygga bruna lockar känns töntiga, Zäta har snaggat hår...
Till på köpet kramar Zäta om Alexa  medveten aning för lång tid. Samtidigt som han kastar en blick på Felix, så gör man inte.

Ingen vet något om hemlighetsfulla Zäta, var han kommer ifrån, var han bor, hur länge han ska stanna. Inget säger han heller, allt är dolt. Men skitsnygg och spännande är han.Det blir en tuff sommar för Felix.

Sjutton år och skitsnygg av Emma Granholm

Emma Granholm är en toppenbra ungdomsboksförfattare, hon har skrivit boken alla älskar - Simon och Sophie och nu Sjutton år och skitsnygg. Detta är den ultima sommarlovsläsningen för alla över 13 år. Läs och njut!

En superbra bok!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar