onsdag 13 februari 2013

Äntligen en bra bok!

Jag har läst en bra bok, det är inte allt för ofta det händer minsann,
Onda krafter i Sollentuna av Coco Moodysson
- ja ni hör bara titeln är ju fantastiskt bra, lite knäpp och knasig och ändå lockande. Vad kan det finnas för onda krafter i Sollentuna???

Men de onda krafterna finns inte i själva Sollentuna utan i huvudet på Alexander. Han tror att hans galna mammas onda har smittat av sig på honom, krypit in i huvudet och gjort honom galen och ond.
"Det finns något ont och mörkt i mig. Något obestämbart. Något från mamma och pappa som inte kommer att suddas ut. Det har krupit in i vår familj och vi kommer aldrig bli av med det"

Han är absolut inte galen eller ond ellet något annat konstigt  utan en högst godhjärtat vänlig lagom knasig typ. Han är så himla lätt att bara gilla, storgilla.


Ted Gärdestad. Foto: Tomas Jakobsson
Ted Gärdestad staty i Sollentuna
Alexander har flyttat till Sollentuna med pappa hem till Prästen som är pappas nya sambo. Och Prästens dotter, Jenny. Alexander kan inte fatta vad hans pappa ser hos Prästen, blek är hon och viskar istället för att prata. Nej, hon är rätt läskig och snål! Präster ska väl ändå inte vara snål.

Innan Alexander börjar sin nya skola, så provgår han uppför skoltrappan på ett naturligt sätt. Upp och ner flera gågner, lungt med armarna avslappnat. Allt ska se naturligt och avspänt ut första dagen när han knallar upp efter sommarlovet!


Bara det - provgå i skoltrappan! Ja, visst är han underbar Alexander och hela boken, iallafall första halvan är bäst, annorlunda och mysigt härlig! Han är en liten udda charmig kille med en sjuk mamma och en slapp pappa. Men han hittar lite kompisar att hänga med. De där lite udda vingklippta varelserna som han själv är.

Läs den och gilla Alexander du med!

/Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar