måndag 25 mars 2013

Pixis bok

Pixis bokMårten Melin skriver sådär spännade så att man inte vill lägga i från sig boken. Nu är har han skrivit Pixis bok som är en fristående fortsättning på Jag är Love och Förvandlad. Man måste inte ha läst de tidigare böckerna, men har man gjort det kommer man känna igen flera personer och platsen.

Det handlar om Pixi som dör i en bilolycka med hela sin familj. De går igenom den gyllene porten och hamnar i himlen. Men Pixi dras bort därifrån och hamnar på Skogsbingelskolan. Där bor varulvar, vampyrer, tidsresänärer och andra märkliga elever. Först vill Pixi inte alls vara där och funderar på att ta livet av sig. Men så träffar hon sin alldeles egna skyddsängel som berättar att om hon gör det hamnar hon i helvetet och inte i himlen. Snart lär hon känna de andra eleverna: Adam som är vampyr men ändå så levande, Jenny som är död, Hella som är djävulens dotter och Farid som är tidsresenär. Livet på skolan är trots allt ganska kul! Men Pixi har filosofiska funderingar kring livet, döden och varför det egentligen blev så här. Hon skriver ner dem på små lappar. En dag får hon en bok där hon skriva ner sina funderingar i.

Jag sträckläste Pixis bok. Den är spännnande och jag gillar alla övernaturliga inslag men ändå känns boken realistisk. Berättelsen får också ett visst djup i och med Pixis funderingar. Läs den!

/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar