tisdag 5 november 2013

Barnhemmet - en riktigt härligt kuslig bok!

barnhemmet-lidbeck_cecilia-23553403-3914664844-frntl.jpg (500×699)Jag gillar böcker med snygga utsidor, vad som är snyggt kan variera och det snygga ska också passa med titeln på boken. Det gör utsidan på boken

Barnhemmet av Cecilia Lidbeck

Den röda himlen som lyser lite dovt på ett gammalt hus som ligger uppe på en höjd med en massa gamla vindpinade träd runt om, och en lång häck runt om hela trädgården. Det uppmanar till spännande läsning.

Och det är riktigt bra och spännande historia Barnhemmet!
Barnhemmet är ett mycket riktigt ett barnhem för vanartig barn. Alltså barn som inte har skött sig, det är också ett barnhem för föräldralösa barn -
Edgar & Tekla Bjelkes Skolhem för Vanartiga Barn

På det hemmet vill man absolut inte hamna, värre ställe är svårt att finna.
Hon som bestämmer där,  fröken Veras favoritord är Disciplin, Ansvar och Konsekvens!
Med det som måtto driver hon stenhårt sitt barnhem, konsekvens betyder straff, inlåst i en gaderob, inga besök, straffskrivning. Fast hela tillvaron på barnhemmet är ett straff, barnen måste städa, tvätta, jobba i trädgården, och en massa annat också.

Fransciska, Oscar, Beata, tvillingarna Harriet och Hedvig, Gilert, Otto är alla barn som bor av olika anledningar på barnhemmet. Livet är inte lätt och det blir inte lättare av att plötsligt försvinner Kasper. Spårlöst borta är han och förblir, ingen har sett eller hört något, hans säng är tom.
Med Kasper började de konstiga försvinnandena, ett efter ett försvinner barnen, ingen har någon aning om var de tar vägen.
Men spår dyker upp...

En verkligen härligt spännande och mystisk historia, lagom kuslig med barn med stor drivkraft och stor mod!
Läs den bums!

/Kerstin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar